slideshow04

Pribojska "Čaršija" u Sjenici

Predstava Amaterskog pozorišta Doma kulture "Pivo Karamatijević" iz Priboja, u režiji Milorada Mikice Damjanovića "Čaršija", gostovaće ovog petka 28. novembra u Sjenici, u Ustanovi kulture. Izvedba je zakazana za 19:30h.

Ovog meseca, predstava "Čaršija" imala je uspešnu turneju, koja se u novembru završava u Sjenici. Prva predstava odigrana je u Kulturnom centru "Hadži Ruvim" u Lajkovcu, 15. novembra, a druga predstava bila je ujedno i prestonička premijera i izvedena je 16. novembra.

Komad rađen po tekstu Dušana Jankovića a posvećen velikanu pribojskog amaterskog glumišta Ibrahimu Ćati Hasanagiću, izaziva od grada do grada lavinu emocija. Istinita priča koja je zaživela na daskama pribojskog pozorišta, okupila je velikane amaterskog glumišta Priboja: Ibrahima Ćatu Hasanagića, Zejnu Alić, Sašu Bjelića, Mirka Tošića, Hasana Čičića, Milicu Ožegović i Draganu Vidaković. Za scenografiju i kostime pobrinula se Slobodanka Lola Klačar, za svetlo Džemail Leđenović, za muziku Gojko i Mikica Stanišić, dok je inspicijent bila Biljana Pavlović.

carsija dom kulture

carsija plakat