slideshow04

KLER: Poziv za prijavu na konkurs za podršku nezaposlenim licima za započinjanje bavljenja pčelarstvom

Medino d.o.o. iz Krnjeva i Program razvoja privatnog sektora u jugozapadnoj Srbiji koji realizuje Regionalna razvojna agencija Zlatibor iz Užica pozivaju nezaposlena lica i pčelare početnike koji žele da se bave pčelarstvom da se prijave na konkurs radi uključivanja u program podrške. Program će se u Priboju sprovoditi kroz pomoć Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj opštine Priboj.

Medino uz podršku PSD programa, pruža pomoć pri formiranju pčelinjaka od 15 košnica sa rojevima i u obezbeđivanju savetodavne podrške pčelarima početnicima.Od ukupnih troškova formiranja gore navedenog pčelinjaka koji će pčelar nabaviti u kooperaciji sa Medinom, PSD program će bespovratno subvencionisati pčelara kroz donaciju 57.62 % od ukupne cene, Medino d.o.o. će kreditirati pčelara u iznosu od 25.72 % od ovih troškova, dok će pčelar sopstvenim sredstvima finasirati kupovinu košnica u iznosu

od 16.66 % od ukupne cene.

Košnice sa rojevima će biti dodeljene pčelarima u periodu od 01. do 10. juna 2015. godine. Deo ulaganja u košnice koji je kao kredit obezbedio Medino d.o.o. pčelar će biti u obavezi da vrati u medu ovom preduzeću u periodu do 01. septembra 2015. godine, nakon čega košnice ostaju u vlasništvu pčelara.

Pčelarima početnicima Medino d.o.o. će besplatno obezbediti stručnu podršku u vidu savetodavca koji će raditi na terenu i službe podrške kol centra.

Pravo na prijavu na konkurs imaju nezaposlena lica koja nisu nosioci komercijalnog poljoprivrednog gazdinstva. Prednost pri konkurisanju za ovaj program imaju mladi do 35 godina starosti i žene.

Prijava na konkurs se vrši na sledeće načine:
• telefonom na broj: 026/821-080 (Opcija: Otkup meda)
• emailom: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
• lično u prostorijama Medina na adresi: Bulevar Oslobođenja 29, 11319 Krnjevo.

Konkurs je otvoren do 31. marta, a za pomoć i više informacija sva nezaposlena a zainteresovana lica mogu se obratiti saradnicima za mala i srednja preduzeća, pri Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj, Samiru Šabaniji i Žani Radović.

Info telefon: 033/2455044, 12. Januara br.5, zgrada Autograne, 2. sprat.

konkurs pcelarstvo