slideshow04

Stanovi i kuće za 19 porodica ugroženih klizištem

Do kraja marta biće završen tehnički prijem novoizgrađene stambene zgrade sa 10 stanova i devet montažnih tipskih kuća namenjenih za stambeno zbrinjavanje 19 ugroženih porodica, koje su pre nekoliko godina ostale bez svojih domova usled aktiviranja klizišta na području opštine Priboj, saopšteno je danas nakon sastanka predsednika opštine Lazara Rvovića sa predstavnicima Građevinske direkcije Republike Srbije i direktorom preduzeća Beograd Standard Grup koje je izvodilo radove.

Izgradnju stanova i kuća finansiralo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture sa ukupno 40.770.173 dinara. Stambena zgrada bruto površine 645 m2 ima 10 stanova: četiri garsonjere, četiri jednosobna i po jedan dvosoban i dvoiposoban stan površine od 23,3 m2 do 75,29 m2, a od devet montažnih kuća šest je površine 63 m2, dve od po 90 m2 i jedna od 101 m2.

Stanovi i kuće raspodeljeni su u zavisnosti od broja članova porodica koje su ugrožene klizištima, a odmah po završetku tehničkog prijema 19 pribojskih porodica dobiće ključeve svojih novih domova. Realizacija ovog projekta još jedan je dokaz da lokalna samouprava rešava probleme građana, ali i dokaz uspešne i čvrste saradnje sa državnim organima, rekao je predsednik Rvović i poručio da će opština Priboj i ubuduće brinuti o potrebama svojih građana.

stanovi-za-19-porodica-kliziste