slideshow04

Najava: PRVI OLIMPIJSKI ČAS U 2015. GODINI U PRIBOJU

Olimpijski karavan i ovog proleća nastavlja putovanje kroz Srbiju. „Olimpijski čas“ je projekat koji Olimpijski komitet Srbije i Fond sporta i olimpizma realizuju od 2011. godine, a u kome je učestvovalo preko 30 gradova i 7500 dece širom naše zemlje.

U utorak, 31.03.2015., sa početkom u 12.00h, na centralnom gradskom igralištu u Priboju biće održan prvi ovogodišnji „Olimpijski čas“, a mališani će imati prilike da upoznaju Andriju Zlatića, osvajača bronzane medalje u streljaštvu na Olimpijskim igrama u Londonu 2012.
Učesnici “Olimpijskog časa” će proći kroz 5 radionica koje simbolizuju 5 kontinenata i 5 olimpijskih vrednosti: radost igre, fer plej, poštovanje, izuzetnost i jedinstvo duha, tela i uma. Imaće prilike da steknu znanja o istoriji Olimpijskih igara, olimpijskim simbolima i sportovima, kao i znamenitim sportistima – olimpijskim herojima današnjice.
Andrija Zlatić će se na Tribini sa sportistom upoznati sa učenicima i pokušati da ih upozna sa specifičnostima streljaštva i načinom života profesionalnog sportiste. Zlatić će im pričati o najznačajnijim trenutcima u svojoj dugogodišnjoj karijeri, čija je kruna svakako osvajanje olimpijske medalje.
Programom su obuhvaćeni i najmlađi osnovci koji će imati priliku da kroz Olimpijsku bajku nauče više o Olimpijskim igrama i pravim vrednostima koje treba da usvoje u svom odrastanju. U ovoj knjizi oživljena su Grčka božanstva i lik Pjera de Kubertena, a deci se na duhovit i jednostavan način upoznaju sa Olimpijskim igrama od vremena nastanka Antičkih igara pa sve do stvaranja modernih Olimpijskih igara.
Deca će takođe imati priliku da učestvuju u ARCTOS radionici. ARCTOS (Anti Racism Tools in Sport) program je program koji se odnosi na edukaciju dece u cilju prepoznavanja i sprečavanja diskriminacije bilo koje vrste (rasna, verska, nacionalna, polna, itd.).
Top partner Međunarodnog olimpijskog komiteta kompanija Koka-Kola ekskluzivni je partner Olimpijskog komiteta Srbije u edukativnim projektima “Olimpijski čas”, “EkOlimpijada” i “Sportski izazov” do kraja olimpijskog ciklusa RIO 2016. Ova međunarodna kompanija je najstariji globalni partner Međunarodnog olimpijskog komiteta i širom sveta aktivno podržava edukativne aktivnosti koje imaju za cilj da podstaknu mlade na aktivan način života i podignu svest o važnosti očuvanja životne sredine.

andrija zlatic olimpijski cas