slideshow04

U Priboju održan prvi ovogodišnji "Olimpijski čas"

U okviru "Olimpijskog karavana" ovog proleća nastavlja se putovanje kroz Srbiju. "Olimpijski čas" koji se održava u okviru projekta Olimpijskog komiteta Srbije i Fonda sporta i olimpizma još od 2011. godine, ove godine održan je prvo u Priboju.

prvi olimpijski cas 1

Olimpijskom času prisustvovali su član Olimpijskog tima Srbije, bokser Aleksandar Drenovak, Nataša Janković iz Olimpijskog komiteta i Miroslav Bukvić, član Opštinskog veća opštine Priboj zadužen za sport i omladinu.
Prvi ovogodišnji "Olimpijski čas" počeo je tačno u podne, na centralnom gradskom igralištu između škola u novom delu grada. Učesnici “Olimpijskog časa”, učenici od prvog do osmog razreda osnovnih škola, prošli su kroz pet radionica koje simbolizuju pet kontinenata i pet olimpijskih vrednosti: radost igre, fer plej, poštovanje, izuzetnost i jedinstvo duha, tela i uma. Na prvom Olimpijskom času stekli su nova znanja o istoriji Olimpijskih igara, olipijskim simbolima i sportovima, kao i znamenitim sportistima – olimpijskim herojima današnjice.
Deca su takođe imala priliku da učestvuju u ARCTOS radionici. ARCTOS (Anti Racism Tools in Sport) program je program koji se odnosi na edukaciju dece u cilju prepoznavanja i sprečavanja diskriminacije bilo koje vrste (rasna, verska, nacionalna, polna, itd.).
Top partner Međunarodnog olimpijskog komiteta kompanija Koka-Kola ekskluzivni je partner Olimpijskog komiteta Srbije u edukativnim projektima “Olimpijski čas”, “EkOlimpijada” i “Sportski izazov” do kraja olimpijskog ciklusa RIO 2016. Ova međunarodna kompanija je najstariji globalni partner Međunarodnog olimpijskog komiteta i širom sveta aktivno podržava edukativne aktivnosti koje imaju za cilj da podstaknu mlade na aktivan način života i podignu svest o važnosti očuvanja životne sredine.

prvi olimpijski cas 2