slideshow04

Nastavak dobre saradnje: Novi direktor TIKA-e u prvoj zvaničnoj poseti Priboju

Opštinu Priboj danas je posetio sa saradnicima novi koordinator Turske agencije za međunarodnu saradnju i razvoj Mehmed Barjak, koji je na ovoj dužnosti od januara ove godine, a ovo mu je ujedno bila i prva zvanična poseta opštini Priboj. Povod današnje posete jeste još jedna u nizu donacija TIKA-e opštini Priboj i sektoru zdravstva, koja se planira u budućnosti.

poseta tika 2015

Tim povodom posetili su Opštu bolnicu Priboj i Rentgensku službu, gde su na licu mesta utvrdili gde je donacija najpotrebnija. Prema rečima direktora TIKA-e, to će biti samo jedna od faza donacije koja je planirana opštini Priboj, sa kojom ova organizacija ima tradicionalno dobre partnerske odnose.

Mehmed Barjak je podsetio da se i do sada dosta ulagalo u pribojsku opštinu, donirano je jedno ambulantno vozilo, ulagalo se u poljoprivredu sa donacijama plastenika i motokultivatora, a takođe u saradnji sa lokalnom samoupravom napravljeno je 8 socijalnih stanova. Planovi za sledeću godinu su slični.

"U toku sledeće godine daćemo značaj projektima u poljoprivredi, naročito seoskom području. Priboj kao multietnička sredina daje pozitivne znake suživota ovde. Naša prošla saradnja sa opštinom Priboj bila je veoma dobra, istoj se nadamo i u budućnosti.", rekao je Barjak.

Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović zahvalio se predstavnicima TIKA-e u ime građana Priboja na dobroj saradnji, od koje su građani imali konkretnu korist kroz vredne donacije.

"Danas smo se dogovorili da napravimo listu projekata do kraja novembra, kako bi TIKA razmotrila mogućnosti donacije i u kom pravcu možemo produbiti saradnju u korist građana opštine Priboj. Na prvom mestu je oblast zdravstva, poljoprivrede i obrazovanja. Zajedno ćemo raditi, naša Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i TIKA, na kvalitetan način će implementirati to do krajnjih korisnika.", rekao je Rvović.

Današnja poseta pribojskoj bolnici je pokazatelj da je oblast zdravstva najprioritetnija, zbog čega se i direktor Opšte bolnice dr Jasminko Toskić zahvalio na poseti i planiranim donacijama, koje će svakako unaprediti nivo zdravstvene zaštite u Priboju.

Turska agencija za međunarodnu saradnju i razvoj do sada je realizovala niz projekata, kako u Priboju i okolnim opštinama, tako i širom Srbije, u oblasti obrazovanja, poljoprivrede i pre svega unapređenja nivoa zdravstvenih usluga.

S.M.