slideshow04

Počinje likovni konkurs za kalendar Evropskog PROGRESa za 2016.

Likovni konkurs za novogodišnji kalendar programa Evropski PROGRES, na temu „Evropa u mom kraju“, otvoren je 15.oktobra za učenike i učenice srednjih škola i gimnazija u 34 opštine jugoistočne i jugozapadne Srbije. Konkurs teži da podstakne srednjoškolce i srednjoškolke na razmišljanje o potencijalnim projektima koji bi doprineli boljoj svakodnevici njihovih lokalnih zajednica, prevashodno mladih.

Organizovanjem konkursa, Evropski PROGRES, uz podršku Evropske unije i Vlade Švajcarske, nastavlja tradiciju koju su tokom prethodne decenije u jugozapadnoj i južnoj Srbiji uspostavili evropski razvojni programi EU PROGRES, PRO i MIR. Učenici, nastavnici i roditelji ovu inicijativu u prošlosti pozitivno su ocenili i sa zadovoljstvom podržavali.

Dvanaest najboljih radova, koje bude odabrao stručni žiri, biće štampano na kalendaru Evropskog PROGRESa za 2016. godinu. Mladi autori odabranih radova biće nagrađeni laptop i tablet računarima, kao i mobilnim telefonima. Laptop i projektor biće dodeljeni školi koja bude proglašena za najbolju na osnovu ukupnog broja i kvaliteta svih podnetih radova, kao i predanosti u organizaciji internog školskog takmičenja. Konkurs je otvoren do 15. novembra 2015. godine, a proglašenje pobednika, dodela nagrada i promocija kalendara biće organizovani krajem decembra.

Učesnici i učesnice ovogodišnjeg likovnog konkursa „Evropa u mom kraju“ treba da, uz iskazano razumevanje odabrane teme, predstave svoje ideje o lokalnim projekatima koji bi pozitivno uticali na svakodnevicu lokalnog stanovništva, naročito mladih. Sve radove treba da prati i kratak tekstualni opis projekta i koristi koju bi doneo zajednici i mladima u njoj.

Detaljnije informacije o likovnom konkursu mogu se naći  ovde.

Izvor: europeanprogres.org
Javni pozivi - Propozicije likovnog konkursa za kalendar Evropskog PROGRESa 2016.
Evropski PROGRES je najveći razvojni program u Republici Srbiji koji se usredsređuje na određeno područje, a ima za cilj da podrži održivi razvoj 34 lokalne samouprave na jugoistoku i jugozapadu zemlje. Finansijska sredstva potrebna za ostvarivanje utvrđenih ciljeva obezbeđuju dva velika donatora – europeanprogres.org.

konkurs-kalendar-evropski-progres