slideshow04

Savet za bezbednost saobraćaja: Oprema za saobraćajnu policiju i nova tehnička i zaštitna sredstva u saobraćaju

Odeljenju saobraćajne policije u Priboju, protekle nedelje kupljena su tehnička sredstva, odnosno računarska oprema za rad tog odeljenja u PS Priboj.

Oprema je kupljena namenskim sredstvima Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Priboj, koji je po ugledu na slične donatorske akcije širom zemlje, a u cilju poboljšanja uslova za rad policijskih službenika zaduženih za saobraćaj, izdvojio 120.000 dinara. Od opreme su kupljena dva kompjutera, dva štampača i jedan fotoaparat.
U okviru redovnih aktivnosti Saveta, u proteklom periodu osim nabavke opreme za Sektor saobraćajne policije, sproveden je i niz drugih aktivnosti. Postavljeno je 70 metara zaštitne ograde na deonicama Karaula ka Orašcu, most u Rečici, put prema Banji na jazu kod Polića vodenice i na državnom putu prema Panjoj Glavi. Vrednost ovih radova je 280.000 dinara.
Takođe postavljena su i druga tehnička i zaštitna sredstva u saobraćaju, poput ležećih policajaca u Prvomajskoj i u Ulici 22.decembra, šest saobraćajnih ogledala i to u Kratovu, Karauli ka Orašcu, na državnom putu prema Pantovićima, u podvožnjaku u Prvomajskoj, na putu za Podine i na putu ka Krajčinovićima u Poblaću.
U narednom periodu, takođe u sklopu akcije postavljanja tehničkih i zaštitnih sredstava u saobraćaju, planirano je postavljanje 45 metara zvučno vibracionih traka, čije se postavljanje odlagalo zbog loših vremenskih uslova.
Ukupna vrednost radova na postavljanju tehničkih i zaštitnih sredstava u saobraćaju je 370.000 dinara.
S.M.