slideshow04

„PONOVO RADI BIOSKOP“ - Repertoar filmova u Domu kulture

31. 10. ( subota) HOTEL TRANSILVANIJA 2 ( sinhronizovan 3D) crtani – u 16 i 18 časova

01. 11. (nedelja) HOTEL TRANSILVANIJA 2 ( sinhronizovan 3D) crtani – u 16 časova

31. 10. ( subota) PORED MENE u 20 časova

01. 11. (nedelja) PORED MENE u 19 časova

01. 11. (nedelja) MARSOVAC – SPASILAČKA MISIJA (3 D) u 20 časova

 

hotel transylvania 2

31. 10. ( subota) HOTEL TRANSILVANIJA 2 ( sinhronizovan 3D) crtani – u 16 i 18 časova

01. 11. (nedelja) HOTEL TRANSILVANIJA 2 ( sinhronizovan 3D) crtani – u 16 časova

Pre nego što je zaigrao u američkim bioskopima u oktobru 2012. godine, malo ko je za animirani film „Hotel Transilvanija“ predviđao da će postati blokbaster. Međutim, nakon što je u prva tri dana prikazivanja film zaradio impresivnih 42,5 miliona dolara postigao je najbolje bioskopsko otvaranje nekog filma čija je distribucija počela u septembru i najbolje otvaranje nekog filma koji je izašao iz studija “Sony Pictures Animation".Stvari su se mnogo promenile pa je „Hotel Transilvanija“ sa svojim simpatičnim likovima na čelu s nezaboravnim grofom Drakulom postao bioskopski hit u pravom smislu te reči na kraju zaradivši preko 350 miliona dolara na svetskim bioskopskim blagajnama i zaludevši decu, a i roditelje širom sveta. U domaćim bioskopima film je pogledalo preko 50.000 gledalaca.

U novom nastavku deluje da su za hotel Transilvanija stvari konačno krenule na bolje – Drakulin hotel koji je u početku kao svoje goste prihvatao isključivo čudovišta sada je otvoren i za ljude. Ali ono što najviše muči našeg omiljenog Drakulu je njegova ozbiljna zabrinutost da njegov preslatki unuk (koji je zapravo pola čovek, a pola vampir) ne ponaša kao pravi vampir. Dok se Mavis nalazi u poseti kod Džonijevih roditelja gde je očekuje pravi kulturni šok, Drakula moli za pomoć svoje prijatelje Franka, Muraja, Vajna i Grifina kako bi sa svojim unukom Denisom prošao kroz „vampirski trening“. Međutim niko od njih nije svestan činjenice da Drakulin stari i vrlo, vrlo, vrlo, vrlo, vrlo staromodni otac Vlad dolazi u porodičnu posetu hotelu. A kada Vlad sazna da njegov praunuk nije čistokrvne vampirske krvi – i da je sada u hotelu Transilvanija čak i ljudima dozvoljen boravak – stvari će postati vrlo... šišmikolike! Film je režirao Gendi Tartakovski.

 

pored mene

31. 10. ( subota) PORED MENE u 20 časova

01. 11. (nedelja) PORED MENE u 19 časova

Novi film reditelja Stevana Filipovića (Šišanje, Šejtanov Ratnik) sasvim sigurno će obeležiti ovu jesen. Pored vrsne glumačke ekipe koju predvode Hristina Popović, Mirjana Karanović i Dragan Mićanović, ovaj film predstavlja plejadu novih i talentovanih glumaca koji će obeležiti našu filmsku i pozorišnu scenu narednih godina. To su Nikola Glišić, Milica Majkić, Matea Milosavljević, Katarina Pešić, Rastko Vujisić, Marko Panajotović, Milivoje Miša Stanimirović, Darko Ivić, Jovan Zdravković, Nikola Dragutinović, Uroš Novović, Alek Surtov, Slaven Došlo, Jelena Puzić, Andrej Pipović, Gorica Regodić, Vibor Kreković, Jelena Kesić, Milica Petrović, Anđelko Beroš.

Olji (Hristina Popović) nije bilo dovoljno da samo predaje istoriju. Želela je da menja svet. Da to ne ide tako lako, shvatiće kad otkrije da je neko od njenih učenika odgovoran za napad na nju, koji je snimljen i postavljen na internet. S obzirom da niko iz odeljenja ne želi da prizna i preuzme odgovornost, Olja se odlučuje na radikalne mere. I tako, umesto planiranog odlaska na ekskurziju, učenici iz IV/3 ostaju zaključani u školi – bez mobilnih telefona i interneta! Od tog trenutka, sve grupe u razredu, od sportista i navijača, preko fenserki i hipstera, do štrebera i gotičarki, po prvi put moraju da rade zajedno, u pokušaju da nađu rešenje. Neki od njih su u panici, poput odlikašice Sofije (Jelena Puzić), košarkaš Strahinja (Nikola Glišić) pokušava da zavede red, njegova devojka Jelena (Milica Majkić) i drugarice ne mogu da prežale otkazanu ekskurziju, a školski diler Tadija (Darko Ivić) i ekipa imaju i većih problema. S druge strane, Lazar (Slaven Došlo) i Isidora (Gorica Regodić), u toj noći vide priliku za žurku koja će da protrese temelje škole. Nove ljubavi, stara neprijateljstva i duboko čuvane tajne će isplivati na površinu, u noći koja će promeniti sve, a Oljini učenici će po prvi put biti u situaciji da vide osobe pored sebe nekim drugim očima. Do kraja večeri, možda će neko i pronaći odgovor na temu sastava koji im je razredna zadala – ''Ljubav''.

 

Mars

01. 11. (nedelja) MARSOVAC – SPASILAČKA MISIJA (3 D) u 20 časova

Priča o preživljavanju i spasavanju koju je Met Dejmon fantastično izneo, „Marsovac: Spasilačka misija 3D“.
Legendarni glumac igra astronauta Marka Vatnija, koji spletom nesrećnih okolnosti ostaje sam na planeti Mars. Sa malo namirnica, on pokušava da opstane i pošalje signal na Zemlju da je živ. Do sada, filmovi koji su uključivali putovanje u svemir više su se oslanjali na naučnu fantastiku, ali je reditelj filma Ridli Skot ovaj put želeo da napravi što realističniju priču. Film je rađen po knjizi Endija Vira i prema reakcijama kritičara može da bude najbolje ostvarenje ove godine i ujedno glavni kandidat za nagradu Oskar.
Pored Dejmona u filmu igraju još i Džesika Čestejn, Džef Denijels, Šon Bin, Donald Glover, Majkl Pena i Kejt Mara.

Za sve projekcije ulaz je 250,oo dinara.