slideshow04

Podela sadnica voća u organizaciji HF Stara Raška

U subotu 7. novembra je izvršena jesenja podela 2.500 sadnica raznih sorti voća, u organizaciji Humanitarne fondacije "Stara Raška", koja je nastavak Projekta „Pomoć voćarima u Raškoj oblasti“, u okviru kojeg je u toku proleća, voćarima Priboja podeljeno 6.000 sadnica.

Obraćajući se voćarima, predsednik HF "Stara Raška" Vojin Vučićević, istakao je da se ova aktivnost može opisati jednom rečenicom „Obećanje je ispunjeno“, odnosno da je ono što je nakon prolećne raspodele bio zahtev pokojnog predsednika podružnice Priboj Ljubiše Šćepovića, da se Pribojcima obezbedi još sadnica za jesenju sadnju, i realizovano.

Vučićević se zahvalio na pomoći predseniku Opštine Lazaru Rvoviću i njegovim saradnicima, koji su podržali ovaj projekat znatnim sredstvima i tako doprineli da se od planiranih 1000 sadnica, broj uveća na 2.500, što sa prolećnim sadnicama čini ozbiljnu pomoć i podstrek za voćarstvo Priboja, koje je obogaćeno sa 8.500 sadnica raznog voća samo u ovoj godini. Sadnice vrhunskog kvaliteta koje su kao i ranije obezbeđene iz rasadnika „MIND“ iz Čačka, vlasništvo renomiranog eksperta, profesora Mitrovića, garant su dobrog kvaliteta i uz stručne savete i predavanja koje je profesor Mitrović održao nedavno u Priboju, prestavljaju ogroman potencijal za ozbiljan razvoj pribojskog voćarstva.

Predsednik HF "Stara Raška" najavio je nastavak svoje humanitarne misije u Priboju, kroz donaciju hrane i namirnica za škole, vrtiće i ustanove i organizacije koje pomažu osobama sa posebnim potrebama.

stara raska podela sadnica