slideshow04

Otvoren rekonstruisani put ka Slobodnoj zoni

Ministar u Vladi Srbije, Nikola Selaković sa saradnicima boravio je danas u Priboju, gde je posetio rekonstruisanu deonicu pristupnog puta, koja vodi do Slobodne zone, trinaeste u Srbiji. On je sa predstavnicima lokalne samouprave, predstavnicima JP "Putevi Srbije", predstavnicima Ministarstva saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture kao i španskim investitorima, obišao jedan od najvećih pogona u Slobodnoj zoni, u kome će proizvodnju pokrenuti španska kompanija "Refisa" i tako obezbediti posao za 100 Pribojaca.

otvaranje puta sz 1

Radi se o 2,6 km putnog pravca, čiju rekonstrukciju je finansirala Vlada Srbije a sve u cilju privlačenja investicija i stvaranju bolje investicione klime u opštini Priboj. Nakon što je dobijena 13. po redu Slobodna zona u Srbiji, svoju proizvodnju u jednom od pogona pokrenuće španska kompanija "Refisa", a nije isključeno i da uskoro Slobodna zona dobije još jednog investitora. Obilazeći pogon u rekonstrukciji, ministar u Vladi Srbije Nikola Selaković, rekao je da je otvaranje ovog puta jedan od glavnih preduslova koji su se morali ispuniti, kako bi se oživela industrijska proizvodnja u Priboju.

otvaranje puta sz 2

"Uvereni smo da će u narednom periodu, 100 Pribojaca naći posao i tako 100 porodica dobiti siguran prihod. Uvereni smo da je ovo samo početak, plan je da u naredne dve godine Priboj dobije preko 350 ljudi zaposlenih direktno u industrijskoj proizvodnji.", rekao je Selaković.

Selaković je naglasio da je Priboj kao opština sigurno najmanje mesto, koje je dobilo ovakvu podršku i tretman od Vlade Srbije, ali i da je Priboj jedna od retkih opština koja preko 40% svog budžeta investira u infrastrukturne projekte, što je Vlada Srbije i prepoznala.
On je tokom svoje posete, obišao i Sigurnu kuću Centra za socijalni rad u Priboju, koji spada među najbolje ustanove ovog tipa.
Vlada Srbije će nastaviti da pomaže ovaj izuzetno važan, pogranični kraj Srbije, poručio je Selaković.

otvaranje puta sz 3

otvaranje puta sz 4