slideshow04

Održan Sajam zapošljavanja Nacionalne službe u Priboju

Juče je u Priboju otvoren šesti po redu Sajam zapošljavanja koji je privukao do sada najveći broj poslodavaca i to 28 njih, koji su iskazali potrebu za 170 radnih mesta kao i više hiljada posetilaca sa cele tromeđe koja konkurišu za posao.

Najveće interesovanje na sajmu privukao je štand španske firme "REFISA", koja je prvi strani investitor u novootvorenoj Slobodnoj zoni u Priboju i koja će prema najavama, prvih 150 radnika primiti već u julu ove godine.

Ovogodišnji sajam zapošljavanja u Priboju oborio je sve dosadašnje rekorde i sa brojem poslodavaca i potrebnih radnih mesta kao i sa više hiljada posetilaca koji su čekali u redovima da uđu u veliku salu Hotela Lim.

Sajam je otvorio direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović, a o dobroj saradnji opštine Priboj i NSZ kao i o zajedničkim naporima na smanjenju broja nezaposlenih lica, govorili su pomoćnik predsednika opštine Priboj, Krsto Janjušević i direktorka Filijale NSZ Prijepolje, Ana Pejović.

Prema najavama pomoćnika predsednika Opštine Krsta Janjuševića, pribojska lokalna samouprava je opredelila 20 miliona za programe preduzetništva i zapošljavanja u ovoj godini, što će uz već izvesne dolaske novih investitora u Slobodnu zonu Priboj, biti inicijalna kapisla za smanjenje nezaposlenosti i postepeni ali sigurni privredni oporavak Priboja.

sajam zaposljavanja priboj 2016