slideshow04

Javni poziv za učešće na konkursu za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Priboj u 2016. godini

Predmet ovog Konkursa je izbor projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja koji će biti sufinansirani sredstvima iz budžeta opštine Priboj  za 2016. godinu.

Radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja Opština Priboj obezbeđuje iz svog budžeta sredstva za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja
u ukupnom iznosu od 6.000.000,00 dinara.
Sredstva koja se raspodeljuju na osnovu sprovedenog javnog konkursa, raspodeljuju se u skladu sa pravilima o dodeli državne pomoći.
Najmanji iznos sredstava koji se može odobriti po projektu iznosi 100.000,00 dinara, a najveći iznos sredstava po projektu iznosi 4.000.000,00 dinara.
Konkurs se raspisuje za sufinansiranje projekata čija realizacija traje do 31.12.2016. godine.
Pod projektom se podrazumeva zaokružena programska celina ili deo celine (žanrovska i vremenska), kojom se doprinosi ostvarivanju javnog interesa u oblasti javnog informisanja.
Namena Konkursa je sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja, koji doprinose istinitom, nepristrasnom, pravovremenom i potpunom informisanju građana opštine Priboj, slobodnom razvoju ličnosti i zaštiti dece i mladih, razvoju kulturnog i umetničkog stvaralaštva, razvoju obrazovanja, nauke, sporta i fizičke kulture, zaštiti životne sredine i zdravlja ljudi, podstičući raznovrsnost medijskih sadržaja, slobode izražavanja ideja i mišljenja, što doprinosi zadovoljavanju potreba građana za informacijama i sadržajima iz svih oblasti života, bez diskriminacije, kao i podizanje kvaliteta informisanja osoba sa invaliditetom i pripadnika nacionalnih manjina.

 

Javni poziv možete preuzeti ovde.
Obrazac 1.1 preuzmite ovde.
Obrazac 1.2 preuzmite ovde.
Obrazac 2 preuzmite ovde.