slideshow04

Ministar Udovičić u Priboju: Zajedničkim snagama u susret 55. MOSI

Ministar omladine i sporta Republike Srbije, Vanja Udovičić, boravio je danas sa saradnicima u Priboju, gde je tom prilikom imao sastanak sa rukovodstvom Opštine, ali i obišao sportsku infrastrukturu i razgovarao sa mladima. Protekle sedmice odlučeno je da Priboj bude domaćin 55. po redu MOSI igara, te se sa resornim ministrom razgovaralo i o pomoći ministarstva u pripremama i obnovi sportske infrastrukture.

vanja udovicic 1

Predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović pokazao je ministru sa čime Priboj, što se sportske infrastrukture tiče raspolaže. On mu se zahvalio na poseti i dosadašnjoj pomoći Vlade, ali i zainteresovanosti da se unapredi stanje na terenu u budućnosti. Tartan staza je nešto što u ovom trenutku Priboju najviše treba, podsetio je Rvović.

"Danas smo sa ministrom pričali šta je nama potrebno za unapređenje postojeće sportske infrastrukture, a to je pre svega tartan staza. Nama je cilj da vratimo stari sjaj Priboja, da vratimo ponos.", rekao je Rvović.

Ministar Udovičić je posetio Sportski centar, dvoranu i stadion, a nakon toga se sastao sa mladima u Omladinskom centru, za koji je rekao da je jedan od najlepših u Srbiji. On se tom prilikom zahvalio predsedniku Opštine, koji je stavio omladinski sektor i omladinsku politiku među svoje prioritete, što pokazuje, kako je rekao, pre 15 dana usvojen novi Akcioni omladinski plan za narednih pet godina.

"Imao sam priliku da se uverim koliko Priboj jeste grad sporta i kakve potencijale ima, zajedničkim snagama ćemo ući u rekonstrukciju fudbalskog stadiona, prvenstveno atletske tartan staze.", rekao je Udovičić u Priboju.

vanja udovicic 2

On je rekao da ministarstvo ima u planu da napravi opštu decentralizaciju sporta, da se na jedan ravnopravan način posmatraju sve opštine širom Srbije, što pokazuje želju da se sport približi mladima i svim građanima. U razgovoru sa članovima pribojskih klubova, sumirani su njihovi dosadašnji uspesi a razgovaralo se i o planovima za budućnost.

"Drago mi je da ćemo sledeće godine ovde ugostiti preko 5000 sportista, sportskih radnika, ljubitelja sporta, što će umnogome poboljšati sliku Priboja, jer neophodno je doći u Priboj i videti kakav je i koliko je lep.", rekao je Udovičić.

Ministar Udovičić je konstatovao da se u Priboju vidi domaćinsko poslovanje na lokalu, jedan odgovoran odnos prema mladima ali i prema sportu, te je nakon njegove današnje posete sasvim izvesno da će lokalna samouprava u naredne dve godine imati veliku podršku ministarstva u obnovi sportske infrastrukture i razvoju sporta na lokalu.

vanja udovicic 3