slideshow04

Održana 18. sednica Opštinskog veća opštine Priboj

Danas je održano 18. po redu zasedanje Opštinskog veća opštine Priboj, na čijem se dnevnom redu našlo devet tačaka.

Članovi Opštinskog veća utvrdili su Predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o platama, naknadama i drugim primanjima izabranih, imenovanih i postavljenih lica u Skupštini opštine Priboj. Radi se o odluci kojom se utvrđuju koeficijenti za primanja izabranih, imenovanih i postavljenih lica u skladu sa zakonom, a po preporuci državne revizije. Odluka ne predviđa nikakva uvećanja ni smanjenja, tako da nema potreba za korekcijama u budžetu.

Izveštaj o svom radu Opštinskom veću podnela je danas Opštinska uprava opštine Priboj, čiji je rad ocenjen kao efikasan, ažuran i kvalitetan, u 2016. godini.
Utvrđen je i prosleđen Skupštini opštine na usvajanje Izveštaj o poslovanju JP "Toplana Priboj" za 2016. godinu, kao i Predlog Programa korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine opštine Priboj za 2017. godinu.

Danas su utvrđena i dva pravilnika, o bližem utvrđivanju postupka javne nabavke opštine Priboj i o kriterijumima za ostvarivanje prava na finansijsku pomoć za vantelesnu oplodnju u 2017. godini. Ovo je vrsta finansijske pomoći koju opština Priboj još od 2013. godine daje parovima, i do sada je ta pomoć iznosila 185.000 dinara. Novim pravilnikom, sredstva se mogu odobriti u iznosu do 300.000 dinara po iznosu profakture, a parovi nisu ograničeni na ustanove za lečenje steriliteta samo u državi, već se sredstva mogu koristiti za te svrhe i u ustanovama u inostranstvu, a u obzir mogu doći i parovi koji su već koristili tri puta pomoć države.

Utvrđeni su i Predlog Uputstva za rad Trezora opštine Priboj i Predlog Zaključka o davanju saglasnosti za postavljanje montažnih objekata. Takođe utvrđen je i Predlog Zaključka o pružanju novčane pomoći đacima pešacima, i to u iznosu od 8.000 dinara za školsku godinu.

Dnevni red sednice možete pogledati ovde.

15 sednica opstinskog veca priboj