slideshow04

U Priboju otvoren pogon Refise

Danas je u Slobodnoj zoni u Priboju ministar privrede Goran Knežević zvanično otvorio pogon španske firme Refisa. Španska kompanija Refisa prvi je investitor u Slobodnoj zoni, doveden zahvaljujući dobroj saradnji države i lokalne samouprave.

Ministar privrede Goran Knežević istakao je da je zadatak svake odgovorne vlasti da rešava probleme građana, a da je najveći problem našeg društva nezaposlenost. Ocenio je i da se Vlada muški uhvatila u koštac sa ovim problemom i da već imamo prve rezultate.

otvoren pogon refise 1

"Ovde u Priboju imamo jedan savršeni primer te simbioze između države i lokalne samouprave i investitora. Dakle, mnogo je jednostavnije u jednoj Subotici, Rumi ili na nekom drugom mestu koje ima uređenu komunalnu infrastrukturu dovesti investitora. A ovde dovesti, u Priboj, jeste veliki potez, veliki zadatak i veliki cilj. Kao što ste videli, evo počelo je", naveo je Knežević na otvaranju kompanije koja sada zapošljava 20 radnika, a do kraja godine u planu je još 50.

otvoren pogon refise 2

Španska "Refisa" je prvi investitor u Slobodnoj zoni Priboj, formiranoj na prostoru jednog nekadašnjeg pogona FAP-a.

U narednim mesecima očekuje se da budu završeni pregovori sa još nekoliko inostranih kompanija koje u narednim godinama nameravaju da zaposle nekoliko stotina radnika.

otvoren pogon refise 3

Ceremoniji otvaranja, osim predstavnika španske kompanije, prisustvovali su i čelnici pribojske lokalne samouprave, narodni poslanik Krsto Janjušević, nekadašnji ministar pravde Nikola Selaković i savetnik premijera Srbije Jerg Heskens.

Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović, u znak zahvalnosti za sve što je učinio za ekonomski razvoj Priboja, uručio je Heskensu plaketu "Zaslužni građanin opštine".

otvoren pogon refise 4