slideshow04

70 članova udruženja CDP i MNRO Priboj letuju o trošku opštine Priboj

Danas je potpisan i Ugovor o besplatnom letovanju za 70 članova Društva za cerebralnu i dečiju paralizu i Udruženja MNRO Priboj.

ugovor sutomore mnro cdp 1

Ugovor o letovanju sa predstavnicima CDP i MNRO potpisao je predsednik opštine Priboj Lazar Rvović, koji je tom prilikom izjavio da je ovogodišnja odluka o doniranju letovanja za sva udruženja OSI u Priboju proistekla upravo iz prošlogodišnjeg pozitivnog iskustva sa letovanja dece iz CDP Priboj. Ističući prednosti pribojskog odmarališta predsednik Rvović je izjavio: „Tek se sada pokazuje koliko je bila ispravna odluka lokalne samouprave da ne dozvoli otuđenje i propadanje odmarališta, već da se značajna sredstva ulože u rekonstrukciju objekta. Time smo stvorili preduslove da realizujemo ovakve aktivnosti za našu decu, jer nam je cilj da svake godine sve više pribojske dece besplatno letuje u omladinskom odmaralištu u Sutomoru. Ove godine to će biti broj od 150 do 200 mališana koja će bez naknade uživati u letovanju, od čega jedan deo preko Centra za socijalni rad, drugih 70-ak preko Udruženja OSI, kao i najbolji učenici i talenti, koje ćemo nagraditi na kraju školske godine. Opština je i ove godine opredelila sredstva za dodatno uređenje odmarališta u Sutomoru čime ćemo još poboljšati, inače dobre uslove za boravak koje nudi naš reprezentativni objekat na moru“.
Potpisivanju Ugovora o besplatnom letovanju prisustvovao je i direktor Omladinskog odmarališta u Sutomoru Aleksandar Mandić.
Zahvaljujući se lokalnoj samoupravi, predstavnici uduženja OSI najavili su da će oko 70 njihovih članova, biti u mogućnosti da iskoriste ovo poklon-letovanje od opštine Priboj. Prema preliminarnom dogovoru a shodno objektivnim mogućnostima putovanja i boravka na moru članova udruženja, oko 40-ak članova CDP i oko 30-ak člnaova MNRO bi ove godine letovalo u Sutomoru.
U razgovoru sa predstavnicima udruženja OSI, predsednik opštine Lazar Rvović, najavio je početak projekta „Adaptacije škole u Bučiju u omladinsko-rekreativni centar“ koji će u saradnji sa Ministarstvom turizma opština Priboj realizovati do kraj sledeće godine, čime će i ovaj objekat biti na raspolaganju OSI za izvođenje nastave u prirodi.
Podsećanja radi prošlog meseca dogovoreno je letovanje 55-oro dece sa evidencije Centra za socijalni rad o trošku opštine Priboj.
Tekst: Goran Reković

ugovor sutomore mnro cdp 2