slideshow04

Održan Sajam EU projekata „EU i Srbija na delu“

Sajam EU projekata „EU i Srbija na delu“ na kom je predstavljen deo dosadašnje podrške Evropske unije jugoistočnoj Srbiji, održan je juče u sportskoj hali „Kej“ u Pirotu u organizaciji Delegacije EU u Srbiji, Kancelarije za evropske integracije Vlade RS i Grada Pirota.

sajam eu i srbija na delu 1

Na Sajmu su dodeljeni sertifikati o donaciji za 14 opština ovog regiona koje će, uz finansijsku podršku EU i Vlade Republike Srbije vrednu preko tri miliona evra, u narednom periodu sprovoditi infrastrukturne projekte, u okviru razvojnog programa Evropski PROGRES, među kojima je i opština Priboj sa projektom rekonstrukcije javne rasvete u opštini Priboj. Ovim projektom predviđena je zamena stare rasvete novim LED sijalicama, u celom urbanom području, za šta je ugovor potpisan 26. maja ove godine. Sertifikat o donaciji za opštinu Priboj primio je predsednik Opštine, Lazar Rvović.


Sajam EU projekata otvorili su Ksenija Milenković, vršilac dužnosti direktora Kancelarije za evropske integracije Vlade Republike Srbije, Oskar Benedikt, vršilac dužnosti šefa Delegacije EU u Srbiji, gradonačelnik Pirota Vladan Vasić i Radko Vlajkov, ambasador Bugarske.

Na Sajmu EU projekata predstavljeno je više od 40 aktivnih projekata koje finansijski podržava EU u ovom delu Srbije. Najzastupljeniji su bili projekti prekogranične saradnje sa Bugarskom kao i oni koji su deo programa Evropski PROGRES, po kom je ovaj kraj i prepoznatljiv ali su građani mogli da se informišu i o oblicima podrške EU malim i srednjim preduzećima, unapređenju zapošljavanja, pomoći socijalno ugroženim kategoriijama i drugim primerima pomoći.


Sajam EU projekata „EU i Srbija na delu“ , četvrti po redu, je manifestacija koju zajedno organizuju Delegacija EU u Srbiji i Kancelarija za evropske integracije Vlade RS uz podršku lokalnih samouprava u kojima se Sajam održava. Do sada su ovakve manifestacije održane u Beogradu, Nišu i Zrenjaninu.

Izvor: http://www.seio.gov.rs

sajam eu i srbija na delu 2