slideshow04

Deca sa Kosova u poseti Priboju

Deca sa Kosova i Metohije, njih 82, u četvrtak 29. marta, posetila su opštinu Priboj i srpski srednjovekovni manastir u Pribojskoj Banji, posvećen svetom Nikoli. Domaćini deci i njihovim učiteljima i profesorima bili su Turistička organizacija Priboj i lokalna samouprava, koji su na prigodan način dočekali decu iz južne srpske pokrajine.

Deca iz par opština južne srpske pokrajine, u okviru svoje sedmodnevne ekskurzije u ovom delu Srbije, posetili su i Priboj, sa svojih 14 učitelja i nastavnika, opštinu koja će zahvaljujući uštedama u svom budžetu, ove godine na more, odvesti 50 mališana sa KiM.

Gosti sa KiM imali su priliku da vide jednu od najbogatijih manastirskih riznica, da se upoznaju sa istorijom ovog kraja, ali i značajem srednjovekovnog manastira Banja, nekadašnjeg sedišta Dabarske eparhije. Takođe, imali su priliku da posete i termalne izvore Pribojske banje, nakon čega su prisustvovali druženju sa decom iz KUD "Dabar".

Rukovodstvo opštine Priboj održava dobre odnose sa većim brojem opština sa KiM, te će ovog leta određen broj dece sa KiM letovati u pribojskom odmaralištu u Sutomoru, zahvaljujući uštedama koje su napravljene u budžetu, a u planu je i bratimljenje sa opštinom Vučitrn.

Foto: FB stranica Zavičajnog muzeja

poseta dece sa kim opstini priboj