slideshow04

Pomoć Elektromreže Srbije OŠ „Nikola Tesla“

Nakon donacije sredstava vrednosti od 490.000 dinara Osnovnoj školi „Nikola Tesla“ u Pribojskoj Banji, rukovodstvo Elektromreže Srbije posetilo je u petak 8. juna nastavnike i đake ove, najstarije školske ustanove u jugozapadnoj Srbiji. Obilazeći učionice koje će biti renovirane sredstvima donacije EMS-a, direktorke Jelena Matejić i Aleksandra Nauparac sa saradnicima, poklonile su deci sportske rekvizite i opremu koji su im nedostajali za kompletno izvođenje nastave fizičkog vaspitanja.

pomoc ems os nikola tesla

Nakon tople dobrodošlice i druženja sa đacima i nastavnicima, direktorka EMS-a Jelena Matejić, naglasila je da u godini u kojoj ova strateška kompanija slavi jubilej 60-ogodišnjeg postojanja elektroprenosnog sistema Republike Srbije, želi dodatno da iskažu svoju tradicionalnu odogovornost prema državi i njenim građanima.

„ Kao društveno odgovorna kompanija, odlučili smo da u godini kada ova škola slavi jubilej 165 godina postojanja i pri tome ima čast da nosi ime srpskog velikana Nikole Tesle, koji je zaveštao čovečanstvu sve ono što je u svom naučnom opusu stvorio, pomognemo i omogućimo lagodniji život i školovanje ovoj deci.“, rekla je Matejić.

Ona je podsetila da Elektromreža Srbije već treću godinu obezbeđuje i stipendije za najbolje srednjoškolce i studente elektrotehničkih obrazovnih ustanova, pa je shodno tome iskazala nadu da će neko od dece iz ove najstarije pribojske škole biti nosilac iste.

Zahvaljujući se na donaciji predsednik opštine Priboj Lazar Rvović je istakao da je zadovoljstvo videti jednu kompaniju koja se bavi strateškim poslovima za državu a da pri tome vodi računa o interesu šire zajednice i zna da opredeli sredstva u strateški bitna mesta.

„Upravo je Priboj po mnogo osnova strateško mesto a i potrebna nam je pomoć države i svih činilaca koji utiču da celokupno naše društvo i naročito ovi krajevi se vrate na mesto koje im je vekovima i pripadalo. Nadam se i siguran sam da će ova vredna donacija doprineti kvalitetu nastave u školi, koja inače se dobro vodi i ima zapažene rezultate, pa shodno tome očekujem i u perspektivi da će njihovi uspesi biti i značajniji.“, rekao je Rvović.

Direktor OŠ. „Nikola Tesla“ iz Pribojske Banje, Nikola Tošić, prezentujući skoro dvovekovni istorijat ove obrazovne ustanove, zahvalio se EMS-u naglašavajući da će sredstva iz donacije biti uložena u kompleto renoviranje dve učionice za najmlađe đake, nabavku ormarića za decu koja putuju i po 15 kilometara do škole, kako ne bi morali da nose mnogo stvari kao i za kompjutersko opremanje svih učionica, za sve uzraste. On je uz reči zahvalnosti svim nadležnim organima, koji prepoznaju probleme školstva i nataliteta, najavio dalju saradnju na posebnim programima za pomoć i revitalizaciju seoskih škola.

Foto: G. Reković