slideshow04

Sve spremno za početak radova na potpunoj obnovi i rekonstrukciji objekata Mašinsko-elektrotehničke škole i OŠ "Desanka Maksimović" u Priboju

Prve nedelje nakon završetka 55. MOSI 2018 u Priboju, počeće radovi na najvećem projektu obnove i unapređenja objekata javne namene u oblasti obrazovanja u Srbiji, obnovi i rekonstrukciji objekata Mašinsko-elektrotehničke škole i OŠ "Desanka Maksimović" u Priboju. Tako je odlučeno danas, nakon sastanka predstavnika lokalne samouprave, škola, izvođača radova i predstavnika Vladine Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, nakon što je završena tenderska procedura i za izvođača radova vrednih 407 miliona dinara bez PDVa, izabrana firma "Kej" d.o.o. iz Valjeva.

sastanak pocetak rekonstrukcije skola

Prvi sastanak u Priboju, danas je bio uvod u izvođenje radova na rekonstrukciji objekata Mašinsko-elektrotehničke škole i OŠ "Desanka Maksimović" u Priboju. Dogovorena je dinamika izvođenja radova, kao i početah istih, tako da je odlučeno da radovi počnu nakon 9.jula, a trajaće 280 dana.

Zamenik predsednika opštine Priboj, Saša Vasilić, danas je iskoriristio priliku da se u ime lokalne samouprave zahvali Vladi Srbije i Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima na finansiranju jednog ovako velikog projekta, nakog čijeg završetka će Priboj imati dve najmodernije škole u Srbiji.

"Završetkom ovog projekta, učenici i zaposleni u ove dve škole, imaće uslove kao u školama u većini zapadnoevropskih zemalja. Osim ovog projekta Kancelarija za javna ulaganja zaista, maksimalno pomaže opštinu Priboj i velika je verovatnoća da će se izvoditi uporedo radovi na rekonstrukciji ove dve škole i na izgradnji toplane na biomasu koja će grejati ove objekte.", rekao je Vasilić.

Vuk Stanković, inženjer iz Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, koji će biti zadužen za praćenje radova rekonstrukcije ova dva objekta, kaže da je ovo jedan od većih projekata za koje su obezbedili novac.

"Škole će se kompletno sanirati i dogradiće se fiskulturna sala koju ove škole do sada nisu imale i obezbediti uslovi za izvođenje fiskulturne nastave. Vršiće se kompletna zamena svih obloga, svih sanitarnih čvorova, stolarije i bravarije.", rekao je ukratko o radovima, Vuk Stanković iz Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

Direktori ove dve škole zahvalili su se Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima, kao i lokalnoj samoupravi koja je konkurisala za ovaj projekat, na ovim ulaganjima u lokalnu zajednicu, pre svega u obrazovanje i bolje uslove školavanja dece.

Projekat obnove i rekonstrukcije škola podrazumeva potpunu obnovu škola, ukupne vrednosti oko 407 miliona dinara, odnosno za Mašinsko-elektrotehničku školu projektovane vrednosti 298.282.353,30 din bez PDV-a i za OŠ "Desanka Maksimović" projektovane vrednosti 108.77.616,56 din bez PDV-a.

METS projekat2

nova skolska sala