slideshow04

Razmotreni svi aspekti bezbednosti pred 55. MOSI u Priboju

U ponedeljak 25.juna održana je 2. sednica Saveta za bezbednost opštine Priboj, na kome se rukovodstvo Opštine sastalo sa svim relevantnim činiocima za bezbednost u gradu, a u susret predstojećim 55. Međuopštinskim sportskim igrama, koje će se održati u Priboju od 4-8.jula.

Sastanku na kome su se definisale preporuke i zaključci oko stanja bezbednosti u opštini Priboj, prisustvovali su predstavnici PPU Prijepolje i Regionalnog centra granične policije, Odeljenja za vanredne situacije, sudstva i Centra za socijalni rad.

Imajući u vidu podatak da će u periodu od 4-8.jula u Priboju boraviti oko 3000 ljudi iz 29 gradova i opština tri zemlje, 2100 sportista sa 255 ekipa, danas su razmotreni svi aspekti bezbednosti za vreme održavanja igara.

Predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović, upoznao je prisutne sa infrastrukturnim radovima koji su pri kraju i sa drugim pripremnim radnjama u vezi organizacije 55.MOSI. Takođe, predočio je i donete odluke na lokalu, a koje se tiču rada ugostiteljskih objekata, celodnevnog dežurstva ekipa Hitne pomoći pribojskog Doma zdravlja u tom periodu i pojačanog rada inspekcijskih službi.

Sa druge strane, načelnik PU Prijepolje, Siniša Cvijetić, zadovoljan je saradnjom i radom Saveta za bezbednost u opštini Priboj.Istakaoje da će PPU Prijepolje preduzeti sve bezbednosne mere kako bi sve proteklo u najboljem redu za vreme održavanja igara. On je rekao da će u Priboju biti formiran Štab, u kom će se dežurati 24 sata.

Opština Priboj privodi kraju sve neophodne radove na rekonstrukciji sportske infrastrukture i infrastrukture u gradu. Osim novog kružnog toka, Priboj je dobio rekonstruisanu glavnu ulicu, u kojoj će uskoro biti gotovi i trotoari, a takođe u susret igrama, i veći broj obeleženih parking mesta. Opština poseduje smeštajne i ugostiteljske kapacitete koji omogućavaju organizaciju velikih i masovnih sportskih manifestacija, a u susret najmasovnijem događaju u regionu ovog leta, sve službe bezbednosti su u pripravnosti i očekuju da će posao ovog leta, obaviti na najvišem nivou, bio je zaključak sa sastanka.

mosi razmotreni svi aspekti bezbednosti