slideshow04

Dani Danila Lazovića po šesti put u Priboju

Festval Dani Danila Lazovića održaće se po šesti put od 31. oktobra do 03. novembra u Priboju, ove godine pod sloganom „Poezija. Mladi. Pozorište“. Otvaranje festivala je u Zavičajnom muzeju izložbom Zavičaj Danilu, a nakon toga u Domu kulture „Pivo Karamatijević“ je program „Mladi glumci Danilu u čast“. O talentu, liku i delu Danila Lazovića govoriće mladi glumci, troje dosadašnjih pobednika Milica Janketić, Dunja Stojanović, Saša Đurašević, i pored njih Nikola Rakočević, Andrija Kuzmanović, Katarina Žutić, Suzana Lukić, Žarko Stepanov, Vladimir Kovačević, Đorđe Kreća, domaćin festivala Mihailo Laptošević, Milorad Damjanović u pratnji pijaniste Pavla Joksimovića.

Drugog dana festivala u 17 časova igra se predstava za decu legendarnog Branka Kockice “Brankova gusarijada”. Istog dana u 20 časova Beogradsko dramsko pozorište igra predstavu “Ne igraj na Engleze” u Velikoj sali Doma kulture.

ddl 2018 takmicari

Trećeg dana festivala po prvi put organizuje se radionica namenjena pre svega nastavnicima i profesorima iz Priboja i okoline, koji vode recitatorske ili dramske sekcije, radionicu će voditi predsednik stručnog žirija prof.dr.Radovan Knežević sa Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Radionica će se održati u Zavičajnom muzeju 02.novembra od 13 časova. U 18 časova u Velikoj Sali Doma kulture Pozorište Prkos izvešće predstavu “Jazavac pred sudom”, rađenu po tekstu Petra Kočića, u režiji Mihaila Laptoševića. Trećeg dana festivala u 20 časova u Velikoj Sali Doma kulture biće izvedena predstava “Ne oklevaj, inprovizuj” prof.dr. Srđana Karanovića. Učesnici u predstavi su: Bogdan Bogdanović, Ivana Dudić, Miloš Đurović, Jelisaveta Karadžić, Iva Kevra, Dušan Matejić, Stefan Radonjić, Brankica Sebastijanović, Anita Stojadinović.

Poslednje veče rezervisano je za takmičenje studenata u govorenju poezije. U ovogodišnjem žiriju je prof.dr.Radovan Knežević, prof.Vesna Ždrnja, prof.dr.Srđan J. Karanović, Radmila Živković i Vladan Đurković. Publici će se predstaviti i pobednik Internet konkursa u govorenju poezije. Gost glumac je Radmila Živković, a muzički gost je Slobodan Stefanović. Program počinje u 20 časova u Velikoj Sali Doma kulture.

Organizatori šestog festival Dani Danila Lazovića su Zavičajni muzej i Dom kulture “Pivo Karamatijević” Priboj, a pokrovitelji su Opština Priboj i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Za više informacija pogledajte sajt festivala Dani Danila LazovićaDani Danila Lazovića.