slideshow04

Poslušajte radijsku emisiju Gradovanje o Priboju

U okviru noćnog programa Radio Beograda, u noći sreda na četvrtak, 30. maja, emitovana je emisija Gradovanje, snimana u Priboju. Prilikom druge posete Priboju, novinar Žika Branković, predstavio je Priboj slušaocima iz jedinstvenog ugla, kao svojevrsnu kulturnu, istorijsku i regionalnu razglednicu.

U "Gradovanju" iz Priboja, učestvovali su svi relevantni činioci za predstavljanje što realnije slike jednog grada, kakav je Priboj. Predstavljeni su istorijska baština, manifestacije karakteristične za ovo podneblje, institucije i privreda.
Ličnu kartu opštine, kao i aktivnosti lokalne samouprave koje su sprovedene i koje se planiraju, predstavila je zamenica predsednika Opštine, Vesna Jugović, dok je kratak istorijat uz legendu o imenu grada prezentovao Milomir Ljujić. Nakon toga se povela priča o kulturi, kulturno-istorijskoj zaostavštini, ustanovama kulture, običajima iz kraja, o čemu su govorili direktor Zavičajnog muzeja, Savo Derikonjić, Ibrahim Ćata Hasanagić, Saša Kojadinović i direktorka Gradske biblioteke, Selma Kuloglija. Najstariju osnovnu školu na teritoriji opštine Priboj, "Nikola Tesla" na Banji predstavila je direktorka Dragana Grujičić i njena pomoćnica, Slavica Penezić. Poseban akcenat u toku snimanja emisije bačen je na turizam, lov i ribolov o čemu su govorili direktor Turističke organizacije Vladan Radović, kao i Zoran Toković u ime Lovačkog udruženja. Kao uspešno preduzeće, predstavljena je mlekara Biomlek iz Sastavaka, o čijoj proizvodnji je govorio vlasnik Mileta Ikonić. Kao grad sportskog duha, Priboj je predstavio pomoćnik predsednika Opštine za sport i omladinu, Miroslav Bukvić, dok je o razvoju privrede govorio predsednik Fonda za razvoj, Gavrilo Bujišić. O stanju u zdravstvu govorio je glavni tehničar Doma zdravlja, Mirko Tošić, a o informisanju javnosti na teritoriji opštine Priboj, Sanja Manović iz Kancelarije za LER.